top of page

GYAKORI KÉRDÉSEK

Az órák online jelenlétet (kötöttséget) igényelnek?

 

Az órák nem élőben folynak, hanem előre felvett videóleckék formájában. Egy héten belül bármikor elvégezhetőek az arra a hétre szabott online órák, házifeladatok, tesztek. 

 

Ennek a lazább rendszernek köszönhetően a tanfolyam könnyedén elvégezhető munka, egyetem mellett, és helyszínileg is bárhol tartózkodhat a tanuló.

Bármikor kezdhető a tanfolyam?

 

Igen. A tanfolyam októberben indul, ezután bármikor lehet jelentkezni és elkezdeni. Mindenki individuálisan halad, nincsenek csoportok. 

Milyen feladatokat kell elvégezni a kurzus sikeres befejezéséhez?

 • Videóleckék megtekintése (heti 2-3 alkalom)

 • Az egyes stílusok gyakorlása, az eredményről fotók/videók küldése 

 • Ezt követően részvétel az online konzultáción

 • Elméleti és gyakorlati tesztelések

 • Gyakorlati záróvizsga a tanfolyam végén (1 alkalom)

Felér egy ilyen online sminktanfolyam egy személyes kurzussal?

 

Az online oktatásunkban a tanuló óráról órára magabiztosabb és ügyesebb lesz úgy fejben, mint a kezével. A lassabb tempó sokkal több gyakorlásnak ad helyet, és az elméleti részeket is sokkal alaposabban el lehet így sajátítani. 

 

Tudjuk, hihetetlenül hangzik, hogy meg lehet tanulni profi szinten sminkelni egy online rendszerben, de ezt a létrehozott oktatási módszert nem lehet semmihez hasonlítani.

Merem állítani, hogy ezzel a módszertannal és a 30 rendkívül alaposan összeállított sminkóra után mindenki teljesen más szemszögből és sokkal magasabb szintről fogja megközelíteni a sminkes szakmát. 

Mikor kezdődik és mikor fejeződik be a tanfolyam?

 

A tanfolyamsorozat 30 leckéből áll, melyeket heti 2-3 alkalommal kell lehallgatni, így legfeljebb 3 hónapig tart a kurzus befejezése. 

A programleírásban fel vannak tüntetve az egyes modulok (részek) időhatárai, vagyis hogy előreláthatóan az órákat meddig kell elvégezni. 

A tanfolyamot gyorsabban is el tudom végezni? 

Az előrelátott tanmenet megfelel egy optimális munka vagy egyetem melletti haladási tempónak, mely magába foglalja a szükséges házifeladatok elvégzését és az otthoni gyakorlásokat is.

 

Amennyiben valaki teljes összpontosítással intenzívebb munkatempót tud biztosítani ezt előzetes megbeszélés alapján tudjuk egyeztetni.

Van e lehetőség csak egy rövidebb tanfolyam, például „Menyasszonyi smink” tanfolyam elvégzésére?

 

A Virtuális Akadémia tanfolyamai nem gyorstalpaló Masterclass típusú bemutatók, és nem egy bizonyos sminkstílust tanítanak. A hosszabb terjedelmű és egymásra épülő tanmenettel a tanulók átfogó képet kapnak a sminkszakma különböző részeiről és magas szintű, professzionális képességeket fejlesztenek a sminktechnikák különböző területein. 

 

A FOCUS ON EYES tanfolyam a szem sminkelését tanítja meg rendkívül átfogó és részletesen felépített módon.

Mint ahogyan már jeleztük a programok egymásra épülnek, ezért ez a tanfolyam alapját képezi minden más szemsmink-stílust oktató tanfolyamnak! 

Ezért ez a tanfolyam elvégzése feltétel minden további, más szemsminket oktató tanfolyamra való beiratkozáshoz, beleértve a közeljövőben megjelenő Menyasszonyi, Party, Arabic, Oriental, Korrektív, Anti-ageing... sminkstílusokat oktató továbbfejlesztő tanfolyamokat.

Milyen  feltételekre, előismeretekre van szükség a beiratkozáshoz?

 

A FOCUS ON THE EYES tanfolyamon való részvételhez semmilyen feltételt nem szabtunk meg, kivéve azt, hogy a tanulók ne oktatással, sminktanácsadással és Influenzerséggel foglalkozó személyek legyenek, amit a tájékoztatóban is feltüntettünk. Az ő számukra külön, oktatási  programokat készítünk a közeljövőben.

 

Mivel ez a tanfolyam nagyon megalapozottan közelíti meg a szem sminkelését, ezért semmilyen előtudás nem szükséges a tanfolyamra való beiratkozáshoz.

Milyen technikai feltételekre és tanszerekre van szükség a leckék sikeres elvégzéséhez?

Az online órák követéséhez és a feladatok elvégzéséhez a következőkre van szükség: 

 

 • Számítógép internetes hozzáféréssel

 • Írószerek (grafit ceruza, színes ceruzák, filctoll, vonalzó, radír)

 • Füzet

 • Kinyomtatott munkalapok ( a leckékhez mellékelve )

 • Alap sminkkészlet a szem sminkeléséhez 

 • Modell az otthoni gyakorláshoz

 

A gyakorlatok elvégzéséhez alap sminkes készlet elegendő. A tanfolyam gyakorlati óráin a hangsúly a szemsminkekre használt termékeken és a szemfestésre használt ecseteken van. 

A gyakorlatokhoz használatos sminkeszközök és termékek típusait az órákon ismertetjük, melyek megfelelőivel a tanulók otthon gyakorolhatják a sminkeket.

A tanfolyam le van fordítva más nyelvekre is? 

 

Jelenleg a tanfolyamok 3 nyelven futnak: angol, magyar és olasz.

 

A résztvevő minden lecke hanganyagát, írott szövegét, a munkalapokat, a teszteket stb. mind a kiválasztott nyelven kapja. A személyes online konzultációk alkalmával is 3 nyelven kommunikálunk.

 

A későbbiekben még több nyelvre szeretnénk lefordítani a kurzust, ez függ az érdeklődők igényeitől és nemzetiségétől is

Az egyes órák után meg lesznek osztva a diák és a munkalapok?

 

Minden leckéhez e-book van csatolva, mely a főbb szövegrészeket tartalmazza. 

Az illusztrációk elkészítéséhez nyomtatható munkalapok (PDF formátumú) vannak csatolva.

 

A videóleckéket az adott héten akárhányszor meg lehet nézni.

Az online órákhoz szükség van modellre?

 

Nem, modellre az online órák követésekor nincs szükség mivel azok ismertető és bemutató jellegűek. 

 

Modellre utólag, az otthoni gyakorláskor és a záróvizsga elkészítéséhez lesz szükség.

Hogyan tanúljuk a sminkeket?

 

Az egyes sminkeket és stílusokat bemutató gyakorlati órákra a későbbiekben kerül sor.

A sminket először elméleti szempontból vesszük át: a smink lépésről-lépésre történő bemutatása után a tanulók először feljegyzik a bemutatott sminkhez használatos termékek és eszközök listáját, majd leírják a pontos lépéseket, melyek alapján a következő napokban az órákon kívül gyakorolják a sminket a számukra legmegfelelőbb időpontban.

A gyakorlás lépéseiről a tanulók fotókat/videókat küldenek. A fotózással  kapcsolatos részleteket online konzultációkon egyeztetjük.

Részt lehet venni személyes sminkórákon is? 

 

Igen. A személyes foglalkozás szükségszerűségét minden tanuló maga dönti el. 

 

A személyes sminkórák igénybevételét csak azután ajánljuk, miután a tanuló elvégezte az online kurzust, mivel az online órákon a konkrét sminkek oktatása is nagyon részletesen be van mutatva és el van magyarázva. Ezért mielőtt valaki személyes gyakorlati órákra jelentkezne, érdemes előtte mindent elsajátítania az online kurzus keretében. 

 

 

Hol van lehetőség személyes tanulásra?

 

A személyes tanulásra Budapesten van lehetőség.

Hol fogok további információkat kapni a kurzus és a beiratkozás részleteiről?

 

Akit valóban érdekel a tanfolyam, annak az oldal alján lévő bejelentkezési lapot kell kitöltenie és továbbítania, ami alapján felírjuk a tényleges érdeklődők listájára.

 

Csak a listán szereplőknek küldjük el a további részletesebb információkat, az online órákon való részvétel technikai részleteit, valamint a tandíj befizetésével kapcsolatos információkat.

 

A Facebook oldalon, Messengerben, Instagramon, WhatsApon nem küldünk részletes leírásokat, tájékoztatókat. A közösségi média oldalainkat kizárólag alapinformációk közlésére és reklámanyagok bemutatására használjuk.

Kapok tanúsítványt a tanfolyam befejezése után?

 

Igen, digitális tanúsítványt kap minden sikeresen levizsgázott tanuló. A tanúsítványon fel lesz tüntetve a pontos óraszám és az elsajátított témakörök, technikák leírása is.

 

Ha szükséges, akkor a tanuló kérelmére a tanúsítvány nyomtatott változatát kipóstázzuk.

Mikor kell befizetni a részleteket?

 

A tanfolyam 3 részből, vagyis modulból áll. A teljes tandíj 3 részletében fizetendő. Minden modul megkezdése előtt kell befizetni egy részletet.

 

1. Részlet befizetése:

Az első részletet a kezdés előtt kell befizetni. Az 1. modul 6 sminkóra anyagát körülbelül 2-3 hét időtartam alatt dolgozza fel.

2. Részlet befizetése:

A 2. részletet körülbelül a tanfolyam elkezdése után 3 hét múlva, vagyis a 2. Modul megkezdése előtt kell befizetni. A 2. modul 10 sminkóra anyagát körülbelül 3 hét időtartama alatt dolgozza fel.

 

3. Részlet befizetése:

A 3. részletet a kezdést követően körülbelül 6-7 hét múlva, vagyis a 3. Modul megkezdése előtt kell befizetni. A 3. modul 14 sminkóra anyagát dolgozza fel 7 hét időtartama alatt 

 

Milyen fizetési módok állnak rendelkezésre? 

A fizetési módokat minden tanulóval külön egyeztetjük a beiratkozási lap beküldése után.

bottom of page